Mijn winkelwagen
Uw winkelwagen is momenteel leeg.
Doorgaan met winkelenDe Japanse keuken breidt zich steeds meer uit naar de westerse wereld. Niet alleen de afzonderlijke gerechten genieten een toenemende populariteit, maar ook de bereidingswijzen. Daartoe behoren ook de verschillende soorten grill. Vooral de kleine en grote tafelgrills zoals de Japanse Konro-grill zijn fascinerend.
Hoe werkt de Konro Grill?
De Japanse Konro Grill https://konro.nl/collections/konro-grill/products/konro-grill-diatomite-54x23x20cm wordt gekenmerkt door zijn vrij slanke vorm. Door de vrij kubusvormige structuur kan hij perfect op een lange tafel worden geplaatst. De kleine vierkante grills https://konro.nl/collections/konro-grill/products/konro-grill-with-net-and-base-18-5x14x11-5cm zijn meer bedoeld voor enkele gasten. De speciale vorm en het gebruikte materiaal zorgen voor lang barbecueplezier met een constante warmteafgifte. Alles wat u moet weten over de Japanse Konro Grill, leert u hier!
Oorsprong, materiaal en vervaardiging - onmiskenbaar vakmanschap uit Japan.
Een traditionele Konro grill bestaat uit diatomeeën. Gedurende miljoenen jaren konden deze onder de druk van de zee rond Suzu worden samengeperst tot een samengeperste thermische isolatiesteen. De basis voor de algengroei was het mineraalrijke water dat door vulkanische activiteiten was verrijkt. Het milieu was zeer gunstig voor de algengroei, zodat er een enorme maar ook geduchte groei van de algen plaatsvond. Het grote aantal algen putte de voedingsstoffenvoorraden uit en beperkte de lichttoevoer in het voormalige meer. Omdat er geen fotosynthese plaatsvond, stierf een groot aantal algen. De resten zonken naar de oceaanbodem, waar ze ofwel voedingsbron waren voor nieuwe generaties van de diatomeeën, ofwel deel uitmaakten van de enorme diatomeeënlaag die het in de huidige Japanse zee is. Dit resulteerde in zogenaamde diatomeeënaarde. De aarde is bij winning zeer poreus, maar heeft tegelijkertijd een lage dichtheid. Daardoor ontwikkelt het materiaal sponsachtige eigenschappen en heeft het uitstekende isolerende eigenschappen. Het is ook hittebestendig, zelfs bij extreem hoge temperaturen. Het heeft dus alle eigenschappen die een lichte tafelgrill https://www.theorientalshop.eu/product/konro-grill-with-mesh-28-x-11-cm/ moet hebben!
Suzu ligt in de Japanse prefectuur Ishikawa op het schiereiland Noto, waardoor het ideaal is voor de afbraak van diatomeeën - en natuurlijk voor de bouw van de Japanse Konro-roosters. Het fossiele gesteente is bijzonder licht en kan daarom gemakkelijk worden vervoerd. Bovendien past het zo perfect in het midden van een tafel! In Suzu wordt het diatomiet vooral gebruikt voor het maken van roosters, hittebestendige bakstenen, maar ook filters. De Japanse stad is zowat de hoofdstad van diatomeeën en de verwerking ervan. De afzettingen worden geschat op ongeveer 5,1 miljard kubieke meter.
De locaties van het voorkomen van diatomeeënaarde worden niet bepaald door wetenschappelijke metingen en bodemmonsters, maar heel traditioneel door mondelinge overleveringen van de ouderen van deze industrie. Wat vroeger een bloeiende industrietak was, wordt nu alleen nog door grotere bedrijven geëxploiteerd. Daarom vertrouwen de moderne mijnbouwbedrijven op de verklaringen van slechts enkele oudsten. Het ontmantelen kan buitengewoon moeilijk zijn, omdat de doorgangen zeer klein en smal zijn. De ervaren mijnwerkers moeten de steen heel precies beitelen of etsen met behulp van een rasterpatroon. Zodra het blok de mijn heeft verlaten, wordt het zonder druk direct in de pottenbakkersoven gebakken. Het ontbreken van een persproces maakt de in Suzu geproduceerde diatomeeën uniek.
Het Japanse vakmanschap komt tot zijn recht bij de vervaardiging van de roosters. Deze worden met de hand gemaakt en daarom voortdurend gecontroleerd op hun uitstekende kwaliteit. De hoogwaardige afwerking garandeert levenslang plezier van de Konro grill. De geassembleerde diatomeeënstenen worden bij elkaar gehouden door mortel of door ze nauwkeurig aan elkaar te rijgen volgens het hoogste constructieniveau. De diatomeeën zijn na verbranding bestand tegen temperaturen tot 1.000°C. Door de grote hitte kunnen druipende vleessappen de sintels niet zomaar doven. Voor een uitstekende barbecue-ervaring raden wij daarom zeer speciale houtskool aan.
Hoe de Japanse Konro-grill correct te gebruiken
Om het meeste uit uw Konro tafelgrill te halen, moet u een paar regels in acht nemen. Want anders zal het plezier niet lang duren:
Binchotan houtskool - een ongelooflijk speciale houtskool
Wie al enige ervaring heeft opgedaan met het grillen van vlees, vis en groenten weet dat houtskool niet zomaar houtskool is. Aangezien we de passie voor koken en de bijbehorende ideeënrijkdom uit de Japanse keuken al kennen, is het niet meer dan logisch dat hier alleen een ongelooflijk bijzondere houtskool wordt gebruikt: de Kinshu Binchotan houtskool https://www.theorientalshop.eu/product/binchotan-charcoal-from-japan-12kg/.
Oorsprong
Volgens de overlevering gaat de vervaardiging van de Binchotan, of Binchōzumi, terug tot het einde van de 17e eeuw. In de Japanse prefectuur Wakayama, meer bepaald in de stad Tanabe, zou de ambachtsman Bichū-ya Chōzaemon de "witte houtskool" voor het eerst hebben gemaakt. De eerste houtskool zou zijn gemaakt van de Ubame eik, die vandaag de dag nog steeds wordt gebruikt. Aangezien Binchotan niet alleen in Japan, maar ook in Indonesië en Vietnam wordt geproduceerd, heeft het Japanse origineel de naam Kishū binchō-tan gekregen. Dit garandeert dat de houtskool daadwerkelijk afkomstig is uit de prefectuur Wakayama - Kishū is de oude naam voor Wakayama. De Aziatische steeneik is een hardhout met een goede bulkdichtheid zodra het droge vocht zich heeft ontwikkeld, d.w.z. als het hout droog is, is er een hoge dichtheid en dus een goede calorische waarde. Ideale voorwaarden voor een steenkool die vier of vijf uur lang constante warmte moet vasthouden! Helaas doen boomsoorten met een hoge dichtheid, zoals de Japanse eik, er iets langer over om te groeien, omdat ze de neiging hebben dit heel langzaam te doen.
Daarom worden de eiken niet volledig geveld, maar worden alleen de geschikte takken geoogst. Ook de houtskool is hier bijzonder tijdrovend. Daarom is Japanse witte houtskool duurder dan vergelijkbare houtskool uit Indonesië of Vietnam. Bovendien is het moeilijker te verbouwen en wordt het beroep van houtskoolbrander uit Binchotan steeds minder beoefend omdat het steeds minder aantrekkelijk wordt.
Vervaardiging en kenmerken
Aangezien het hardhout van de eik al bijzonder hard is, wordt het eindproduct, de Binchotan, ook geraffineerd tot een van de hardste houtskool. Wordt verkoold bij ongeveer 1000°C, zodat de kolen later zelfs bij lage temperaturen goed branden met een constante gloed. Door de verschillende temperatuurfasen van het sudderen is het mogelijk om alle brandbare en onbrandbare gassen - die een slechte en giftige smaak veroorzaken - uit te branden. Tegelijkertijd neemt de dichtheid van de kolen toe. Daardoor branden ze langer en gelijkmatiger - en zijn ze perfect voor het grillen op de Konro-grill!
Het meest opmerkelijke aan deze houtskool is waarschijnlijk de bijna geurloze verbranding. Dit betekent dat gerechten zoals paling of kip kunnen worden bereid op de grill, waarvan het uitzonderlijk fijne aroma niet te veel wordt gerookt. Mocht er vet van het vlees op de houtskool druppelen, dan zal dit niet onmiddellijk verbranden. Er ontstaat een kleine, licht rokerige wolk met de aroma's van het vet, die het gegrilde voedsel fijn parfumeert wanneer het opstijgt. Het geurloze grillen heeft ook het voordeel dat de gasten niet ook gerookt worden als ze samen grillen. Dankzij al deze buitengewone eigenschappen is het niet verwonderlijk dat de Binchotan zeer populair is in Japan. Grillen staat bekend als een van de gezondste manieren van koken - als er maar niets aanbrandt! Het is dan ook bijzonder populair in de Japanse keuken. Binchotan is bijzonder geschikt voor de verschillende soorten grills:
De brandtijd van 4 - 5 uur is ideaal voor uitbundig barbecueplezier! Ook ontstaat bij het grillen Binchotan ver-infrarood stralen - deze zorgen voor een bijzonder warmtetransport. Infraroodwarmte is bijzonder geschikt om een constante temperatuur te handhaven - daarom wordt het ook gebruikt om mensen met spierspanning te behandelen. Bovendien is het lange grillproces ideaal voor groepen - niet alleen vanwege de buitengewone culinaire ervaring - een echte haute cuisine ervaring met een haute cuisine product!
De Kishū binchō-tan is een zeer uitgelezen product, en daarom raden wij beginners aan eerst vertrouwd te raken met Binchotan https://konro.nl/collections/charcoal/products/binchotan-charcoal-kishu-white-hanmaru-japan-6-15cm-15kg van Indonesisch eucalyptus- en teakhout. Deze twee soorten houtskool hebben een kortere brandduur van 2 - 4 uur, maar zijn ook goedkoper. Ze zijn daarom beter geschikt om eerst een beetje uit te proberen. Deze Indonesische houtskool https://konro.nl/collections/charcoal/products/binchotan-oga-charcoal-compressed-indonesia-18-25cm-10kg-16254 kan ook punten scoren met de eigenschappen van de originele witte houtskool:
Er zijn twee verschillende varianten: hardhout of briketten, geperst uit zaagsel. De briketten hebben in vergelijking met de andere varianten een vrij korte brandduur van 2 tot 3 uur. Bovendien gloeien ze niet zo heet als de hardhouten houtblokken. Afhankelijk van het te grillen voedsel op de Konro-grill zijn ze echter een goed alternatief.
Het perfecte barbecue resultaat - eenheid van Japanse Konro grill en Binchotan
Voor het perfecte resultaat moeten Konro Grill en Binchotan samenkomen. Dit begint al met het aansteken van de witte houtskool.
Als u een zogenaamde houtskoolschoorsteen gebruikt, zorg er dan voor dat deze een vonkbeveiliging heeft - anders kunt u zich verbranden.
Opmerking: Omdat tijdens het kolenproces niet alle gassen 100% kunnen ontsnappen, zitten ze stevig opgesloten in de houtskool. Wanneer het wordt aangestoken, kan dit plotseling ontsnappen - dan kunnen de kolen uit het ontstekingsvat springen. Houd daarom een redelijke afstand en leun niet over de houtskool tijdens het aansteken en wachten.
Tip: Gebruik geen synthetische grillaanstekers. Anders ontstaan er giftige dampen en as, die dan op het gegrilde voedsel terechtkomen.
Let op: De reiniging mag alleen worden uitgevoerd als de grill en de accessoires zijn afgekoeld. Anders riskeert u zich te verbranden!
Het gegrilde eten
Vrijwel alles wat uw hartje begeert kan op de Japanse Konro Grill. Van vlees tot vis tot groenten of zelfs fruit, vrijwel alles kan op de grill. Dit gebeurt traditioneel in het Japans met de kipspiesjes zoals de yakitori of in westerse stijl met een worstje. Laat uw creativiteit de vrije loop! De lekkernijen smaken het best in kleine maar veel porties. Dan kun je van alles een beetje eten. Met de grotere kieuwen kun je echter gerust een grote biefstuk op de grill leggen.
Wat we graag grillen
Wij van de Oriental Shop houden van grillen - vooral na het werk. Want wat is een betere manier om het werk af te sluiten dan met een heerlijk Japans biertje https://www.theorientalshop.eu/product-categorie/japanese-food/asian-beers-japanese-food/ in de ene hand en een sappige yakitori-spies in de andere? Maar ook groene asperges, omwikkeld met spek, doen ons watertanden.
De kipspiesjes kunnen snel en gemakkelijk worden bereid en zijn ook snel gaar op de grill:
Ingrediënten voor 4 porties:
Bereiding
1. De saus
Pel voor de tarwesaus de knoflook, pers deze een beetje uit en snijd vervolgens zeer fijn. Schil de gember met een theelepel en snij eveneens zeer fijn. Pureer de vloeibare ingrediënten samen met de suiker, gember en knoflook tot een gladde massa. Breng het mengsel op middelmatige temperatuur aan de kook en haal het dan onmiddellijk van het vuur en zet het opzij. Zodra de saus is afgekoeld, kunt u hem het beste in een mooie sauspot doen https://www.theorientalshop.eu/product/dark-blue-soy-sauce/ omdat het vlees voor het grillen niet wordt gemarineerd, maar na het grillen met de saus wordt besprenkeld of er direct in wordt gedoopt.
Let op: Als er geen staafmixer is, kunnen de ingrediënten toch gekookt worden zoals hierboven. Ook de gember moet dan licht worden aangedrukt. Zodra de saus is afgekoeld, kan hij door een fijne zeef of een passeerdoek worden gehaald.
Tip: De saus smaakt het beste als hij nog een nacht kan trekken.
2. De spiesjes
De filet moet in hapklare stukken worden gesneden die niet te zwaar zijn voor de spiesen. Bovendien moeten ze gelijkmatig dik zijn, anders wordt het ene deel niet op tijd gaar, terwijl het andere - nu licht verkoold zou kunnen zijn.
De houten spiesen moeten minstens 20 tot 30 minuten in water worden geweekt, anders zullen ze op de grill gaan verbranden.
De prei wordt in plakken van 1,5 tot 2 cm breed gesneden. Zorg ervoor dat de ringen intact blijven en niet uit elkaar vallen.
U kunt nu naar wens vlees en groenten afwisselen op de spies.
3. De hete fase
Nu is het tijd voor de grill! Leg de spiesen gewoon op de grill en wacht tot het heerlijk begint te ruiken! En dan garneren met de heerlijke Tare-saus - en meteen in de mond stoppen.
Tip: Als u de pure grill- en vleessmaak wilt ervaren, kunt u gewoon een paar vlokken grof zeezout op de spies strooien in plaats van de tarrasaus.
Wij zijn absoluut van enthousiast deze kleine en grote ambachtelijke werken - want Konro Grill overtuigt t niet alleen met functie en vorm. Hij staat ook garant voor gezellige zomeravonden met vrienden. U kunt ook romantische avonden voor twee op een zachte zomeravond doorbrengen met een heerlijk diner. Waar wacht u nog op?