Bier & Bbq! Probeer een van de top 10 bieren uit Azië.

 Top 10 Aziatische bieren

1) Saigon Beer

Het Vietnamese bier wordt gebrouwen met gerst en rijst, en heeft een heldere gouden kleur met een dikke en romige witte schuimkraag. Dit is een speciaal pils met een zuur karakter, omdat men (in Vietnam) dit soort bier in de zon drinkt is het zacht en verfrissend, terug in Nederland of België lijkt het licht zuur en vol. Over het algemeen is dit een bier met een redelijk laag alcoholpercentage van 4,9% en vergelijkbaar Nederlands pilsener.

2) Angkor (Cambodja) beer

Dit wordt verkocht met de slogan "Mijn beer, mijn land. " Het is een nationaal bier, genoemd naar de tempels die momenteel miljoenen toeristen naar Cambodja trekken. Van Angkor word je een trotse Cambodjaan, want het is een verfrissend bier met een volle, subtiele smaak. Een van de weinige biermerken die ik op de tap ben tegengekomen. Dit bier wordt vaak verward met een bier dat Anchor heet. Dat is echter een muf bier en moet je niet hebben, Angkor is veel lekkerder. Die plaatselijk, Cambodja, te bestellen: Angkor uitgesproken als Ang-kor, en Anchor uitgesproken als an-tjor.

3) Asahi super droog

Met zijn verfrissende gerstsmaak en knapperige afdronk is Asahi Super Dry veruit het populairste kwaliteitsbier in Japan. Sinds het debuut in 1987 als het eerste droge bier uit Japan werd de smaak van dit opwindende bier verbeterd. De smaak heeft een nieuwe standaard gezet die nu wereldwijd wordt erkend.

4) Tsingtao uit China

Tsingtao is een wereldberoemd biermerk. Het werd in Qingdao stad gebrouwen door Duitse en Britse kolonisten in 1903, Tsingtao bier bestaat uit vier ingrediënten fijne hop, gerst, rijst en schoon Laoshan mineraalwater. Het alcoholgehalte ligt tussen 3,5% en 4%. Tsingtao bier wordt gemaakt kristallig water door leger heeft een heldere lichtgele kleur, wit schuim en zorgt voor een langdurige frisse en schone geur.

5) Tiger beer

Tiger Beer, gelanceerd in 1932, wordt momenteel gebrouwen in 11 Aziatische landen en gedronken in meer dan 75 landen in Europa, de VS, Latijns-Amerika, Australië en het Midden-Oosten. Als een van de toonaangevende hedendaagse biermerken in de wereld doorloopt Tiger Beer een rigoureus brouwproces dat meer dan 500 uur duurt en waarbij gebruik wordt gemaakt van de beste kwaliteitsingrediënten. Het bier heeft ook meer dan 40 internationale prijzen en onderscheidingen gewonnen.

Een nieuwe variant van Tiger Beer, Tiger Rädler een productinnovatie die Tiger Beer mengt met natuurlijk citroensap. Tiger Rädler biedt een dubbele verfrissing voor alle gelegenheden en is een heerlijke dorstlesser met zijn scherpe fruitige smaak die zijn oorsprong vindt in het bier. Voor een beperkte tijd is Tiger Radler ook verkrijgbaar in een Mandarijnse versie.

6) Owa beer

Owa bier werd geboren in mei 2006. Het werd gebrouwen en ontworpen voor de beste Belgische en Japanse fusion food ervaring. Het is inderdaad een zeer goede combinatie met sushi en YAKITORI (zoete sojasaus). De brouwerij is gevestigd in de beroemde wijk Ukkel in Brussel, op slechts 2 km van Moeder Lambiek in Sint-Gillis. Leo Imai begon met brouwen in december 2008 en maakte in 2009 een soort keukenlaboratorium in de brouwerij, en onderzocht de beste combinaties van Japanse gerechten en bier.

7) brouwerij Abashiri, Hokkaido

In 1998 begon de brouwerij Abashiri als een initiatief van de landbouwfaculteit van de Landbouwuniversiteit van Tokio om onderzoek te doen naar de ontwikkeling van de productie van tarwebier. Ze zijn vooral bekend om hun zeer unieke Ryuho Okhotsk Blue Draft. Dit bier mengt de meest ongewone ingrediënten uit het water van gesmolten ijsbergen die in de Zee van Okhotsk in de Stille Oceaan stromen. Ook de levendige blauwe kleur van de drank wordt verkregen door de toevoeging van natuurlijk gardenia-pigment aan de mix om het oceaangebied weer te geven. Oorspronkelijk gekleurde bieren zijn beslist de specialiteit van Abashiri.

8) Beer Lao, Laos

Pale Lager 5%
Time Magazine noemde het "Beste bier uit Azië." Donker en stevig, krachtige smaak dan sommige andere pale ales in de regio, ondanks de donkere kleur gemaakt van rijst.

9) Chang Beer

Het goedkopere en sterker alcoholische bier. Het staat bekend als het "poor man's beer" of "Elephant piss" en het is perfect voor de dag waarop je je realiseert dat de US dollar zijn waarde verliest en je backpackersbudget een derde van zijn waarde heeft verloren. er gaan geruchten dat Chang gebrouwen wordt met formaldehyde (een soort gas), en het heeft een sterke "achter in de keel 'uitstekende smaak. Ook koud geserveerd in een koelbox!

10) Leo

Een van de bekendste bieren uit Thailand en verkrijgbaar in de meeste landen van Zuidoost-Azië, Leo is zeer concurrerend geprijsd met ongeveer 42baht ($ 1,40) en een fles van 640ml.

Het verliest nog steeds de Cambodjaanse prijzen, maar het is zeker een van de meest betaalbare Aziatische bieren. Het is verfrissend en is toegewijd maakt niet uit zodra de fles een beetje in de zon wordt verwarmd. Een heel acceptabel brouwsel vergeleken met de walgelijke hap van een fles Chang Beer (ook bekend als "Olifantenpis" door de lokale bevolking).